Nejlepší recept na tradiční ořechy s náplní

Nejlepší recept na tradiční ořechy s náplní
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 14 dkg moučkového cukru
  • 14 dkg mletých ořechů

Náplň:

  • 14 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg mletých ořechů

Postup receptu

    1. Na vále vypracujeme z uvedených surovin těsto a necháme ho odležet v chladu
    2. Formičky na ořechy slabě vymažeme rozpuštěným tukem
    3. Pak velmi malé kousky těsta vtlačujeme do formiček na ořechy, spodek propíchneme, aby příliš nevyběhly a zbylo místo na náplň
    4. Upečené ořechy ihned vyklopíme a necháme vychladnout
    5. Pak vždy dva a dva spojujeme náplní

Příprava náplně:

  1. Cukr a žloutky rozkvedláme v hrnku a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí
  2. Pak utřeme máslo a postupně přidáváme vychladlý žloutkový krém a mleté ořechy
  3. Místo náplně můžeme použít nastavovaný máslový krém, do kterého přidáme hrst mletých ořechů

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X