Plněný velikonoční věnec

Plněný velikonoční věnec
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 2,5 dkg droždí
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 4 lžíce rozehřátého tuku
  • 1 žloutek
  • 2 dl mléka.

Náplň

  • 10 dkg nadrobno nasekaných nebo mletých ořechů
  • 10 dkg rozinek
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu nebo cukru
  • 1 lžíce rumu

Postup receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout
  2. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, poklademe náplní, stočíme do tvaru věnce, vložíme na tukem vymazaný plech a nůžkami nastříháme na povrchu dílky
  3. Při pečení se tam těsto otevře a je vidět náplň
  4. Pak těsto vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova
  5. Prochladlý věnec z trouby vyjmeme, pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou a ozdobíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X