Pórek zapečený s masem a brambory

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg pórku
  • 50 dkg brambor
  • 15 dkg vařeného uzeného bůčku
  • 2 vejce
  • 1/4 l mléka
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce strouhanky
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a zchladlé nakrájíme na kousky
  2. Brambory uvaříme vy slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
  3. Do sádlem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky skládáme ve vrstvách střídavě brambory, pórek, uzené maso nakrájené na kostičky
  4. Každou vrstvu osolíme a opepříme
  5. Poslední vrstvou budou brambory
  6. Asi 10 minut zapečeme v troubě, pak zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, posypeme osmaženou strouhankou a dopečeme
  7. Příloha: zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.