Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva. Náplň: 1. tvarohová – 2 balíčky tvarohu po 25 dkg
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr a několik lžic mléka (množství podle potřeby).2. Povidlová: 25 dkg povidel
- 3 lžíce rumu
- 1 lžička skořice. Pozn. Povidlovou náplň můžeme nahradit džemem nebo kousky kompotovaného nebo čerstvého ovoce.
Postup receptu
- Příprava náplní: Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, přidáme mléko tak, aby tvaroh nebyl příliš řídký
- Povidla smícháme s rumem a skořicí
- Na těsto ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
- Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený papírem na pečení
- Těsto upravíme tak, aby bylo rovnoměrně rozetřené a pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem a široké trubičky na ně nastříkáme mřížku z tvarohu
- Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (nebo kousek ovoce)
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut
- Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta
- Upečenou buchtu necháme vychladnout a krájíme na řezy tak, aby na každém řezu byla uprostřed povidla nebo ovoce