Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 50 dkg čerstvých rajčat (nebo 20 dkg rajčatového protlaku)
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 dl šlehačky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- kousek skořice
- 1/2 citronu
- cukr
- sůl
- 1litr vývaru z kostí (nebo bujónové kostky).
Postup receptu
- Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v rozehřátém oleji
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině
- Dále přidáme všechno koření, oloupaný citron (bez jader) nakrájený na plátky, zalijeme vývarem a asi 30 minut dusíme
- Pak z omáčky vyjmeme koření a rozmixujeme ji
- Uvedeme znovu do varu, ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání ji vlijeme do vroucí omáčky
- Zvolna povaříme a dochutíme solí, cukrem, příp
- citronovou šťávou
- Podáváme s vařeným masem, plněnými paprikami, masovými kuličkami
- Příloha: knedlíky, noky, těstoviny, rýže