Rajská omáčka se smetanou

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 50 dkg čerstvých rajčat (nebo 20 dkg rajčatového protlaku)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 dl šlehačky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • kousek skořice
  • 1/2 citronu
  • cukr
  • sůl
  • 1litr vývaru z kostí (nebo bujónové kostky).

Postup receptu

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v rozehřátém oleji
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině
  3. Dále přidáme všechno koření, oloupaný citron (bez jader) nakrájený na plátky, zalijeme vývarem a asi 30 minut dusíme
  4. Pak z omáčky vyjmeme koření a rozmixujeme ji
  5. Uvedeme znovu do varu, ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání ji vlijeme do vroucí omáčky
  6. Zvolna povaříme a dochutíme solí, cukrem, příp
  7. citronovou šťávou
  8. Podáváme s vařeným masem, plněnými paprikami, masovými kuličkami
  9. Příloha: knedlíky, noky, těstoviny, rýže

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 11 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00