Rychlá koprová omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 3/4 l vývaru z kostí nebo vody s kostkou bujónu nebo masoxu
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • kousek bobkového listu
  • cibule
  • sůl
  • 1 kelímek smetany
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr
  • ocet.

Postup receptu

  1. Do hrnce na polévku vlijeme vývar nebo vodu s masoxem, přidáme koření, najemno nakrájenou cibuli a povaříme
  2. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, kterou vlijeme do vařící se vody a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí
  3. Pak omáčku přecedíme, přidáme posekaný čerstvý nebo sterilovaný kopr i s nálevem, máslo a dochutíme solí, pepřem a trochou octa
  4. Necháme přejít varem a podáváme s vařeným masem nebo vařenými vejci
  5. Příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.