Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 3/4 l vývaru z kostí nebo vody s kostkou bujónu nebo masoxu
- 3 hřebíčky
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- kousek bobkového listu
- cibule
- sůl
- 1 kelímek smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvý nebo sterilovaný kopr
- ocet.
Postup receptu
- Do hrnce na polévku vlijeme vývar nebo vodu s masoxem, přidáme koření, najemno nakrájenou cibuli a povaříme
- Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, kterou vlijeme do vařící se vody a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí
- Pak omáčku přecedíme, přidáme posekaný čerstvý nebo sterilovaný kopr i s nálevem, máslo a dochutíme solí, pepřem a trochou octa
- Necháme přejít varem a podáváme s vařeným masem nebo vařenými vejci
- Příloha: houskový knedlík