Rychlé rizoto s klobásou

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce vařené rýže
  • 4 nožičky klobásy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sklenka vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Na lžíci rozpáleného oleje osmažíme jemně pokrájenou cibuli
  2. Jakmile začne sklovatět, přidáme drobně nakrájenou klobásu a společně chvilku opékáme
  3. Opepříme a podle potřeby osolíme
  4. Druhou lžící oleje vymastíme zapékací misku nebo pekáček, rýži smícháme se směsí cibule a klobásy, rozložíme do pekáčku, zastříkneme vodou nebo vývarem a dáme asi na 20 minut zapéci do předehřáté trouby
  5. Před podáváním můžeme každou porci posypat strouhaným sýrem
  6. Obměna: k rýži a klobáse můžeme přidat hrst hrášku nebo jiné oblíbené zeleniny nebo také podušených hub
  7. Ke klobáse s cibulí můžeme přidat lžičku mleté papriky nebo grilovacího koření, kari koření, apod

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 4 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00