Rýžový nákyp s jablky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 hrnky uvařené rýže
  • 6 větších jablek (asi 60 dkg)
  • 4 lžíce másla
  • sůl
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku pískového cukru
  • tuk na vymazání pekáče
  • moučkový cukr nebo skořicový cukr na posypání.

Postup receptu

  1. Rýži uvaříme
  2. Žloutky utřeme s máslem, s vanilkovým cukrem a s polovinou pískového cukru do pěny, pak promícháme s uvařenou rýží
  3. Vmícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a tuhý sníh ušlehaný z mírně osolených bílků, do kterých jsme zašlehali zbývající cukr
  4. Rýžovou směs navršíme do tukem vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut
  5. Před podáváním pocukrujeme
  6. Obměny: místo jablek můžeme použít jiné ovoce, které se dobře rozpéká (meruňky, švestky, višně, ryngle, apod
  7. )
  8. Podle kyselosti ovoce přidáme cukr
  9. Nákyp můžeme posypat skořicovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.