Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • koření (grilovací
  • na pečené kuře nebo jiná ostřejší směs)
  • 4 lžíce oleje.. Nádivka: 10 rohlíků
  • 4 vejce
  • 1/2 l mléka
  • směs podušené zeleniny- cibule
  • mrkev
  • pórek
  • hrášek) nebo miska zelených natí.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme, částečně nebo zcela vykostíme a osmahneme na oleji
  2. Osmahnuté maso posypeme kořením
  3. Na troše tuku (můžeme však i na slanině), podusíme do poloměkka drobně nakrájenou zeleninu
  4. Místo zeleniny můžeme použít větší množství drobně nasekaných zelených natí
  5. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme je mlékem s rozšlehanými žloutky, osolíme, okořeníme podle chuti, přidáme podušenou zeleninu nebo natě a promícháme
  6. Nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků
  7. Naporcované maso dáme do pekáče, zakryjeme nádivkou a upečeme
  8. Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.09%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *