Vynikající plněné trubičky ze zakysané smetany

Vynikající plněné trubičky ze zakysané smetany
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 45 dkg hladké mouky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 25 dkg tuku (máslo nebo Hera, nebo půl a půl)
  • špetka soli

Bílkový sníh nevařený:

  • 5 bílků
  • 12,5 dkg krupicového cukru
  • 12,5 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíce octa

Postup receptu

  1. Všechny suroviny na vále smícháme a vypracujeme těsto
  2. Necháme ho v chladu nejméně 2 hodiny (i více) odpočinout
  3. Pak rozválíme na plát, rozkrájíme na proužky široké asi 2 cm a s přesahem navineme na kovové trubičky a upečeme
  4. Plníme je libovolným krémem nebo různě upraveným bílkovým sněhem
  5. Bílkový sníh nevařený připravíme tak, že bílky ušleháme a postupně do nich vmícháme cukr
  6. Když je sníh téměř tuhý, přidáme ocet a šleháme až do úplného zhoustnutí
  7. Poznámka: těsto není sladké, takže trubičky můžeme využít i na plnění slanou pěnou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X