Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 45 dkg hladké mouky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 vejce
- 25 dkg tuku (máslo nebo Hera nebo půl a půl)
- špetka soli.
Bílkový sníh nevařený: 5 bílků
- 12,5 dkg krupicového cukru
- 12,5 dkg moučkového cukru
- 1 lžíce octa.
Postup receptu
- Všechny suroviny na vále smícháme a vypracujeme těsto
- necháme je v chladu nejméně 2 hodiny ( i více) odpočinout
- Pak rozválíme na plát, rozkrájíme na proužky široké asi 2 cm a s přesahem navineme na kovové trubičky
- Plníme je libovolným krémem nebo různě upraveným bílkovým sněhem
- Bílkový sníh nevařený připravíme tak, že bílky ušleháme a postupně do nich vmícháme cukr
- Když je sníh téměř tuhý, přidáme ocet a šleháme až do úplného zhoustnutí
- Poznámka: těsto není sladké, takže trubičky můžeme využít i na plnění slanou pěnou