Tradiční švédské masové kuličky s omáčkou

Tradiční švédské masové kuličky s omáčkou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

Kuličky:

  • 60 dkg mletého masa
  • 2 lžíce Solamylu
  • 2 dl mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • trocha strouhaného muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl
  • máslo na smažení

Omáčka:

  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l vývaru z masa a kostí (nebo vody a masoxu)
  • 1,5 dl smetany
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. K masu přidáme mléko, vejce, najemno nakrájenou cibuli a koření, promícháme, zahustíme Solamylem a ještě propracujeme na hladkou směs
  2. Z ní pak vytvarujeme kuličky, které osmažíme po všech stranách na másle
  3. Osmažené kuličky vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a usmažíme zlatavou jíšku
  4. Zalijeme ji vývarem, provaříme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
  5. Přidáme smetanu, vložíme kuličky a necháme je prohřát
  6. Při podávání kuličky přeléváme omáčkou
  7. Příloha: pečené nebo opékané brambory, hranolky, lžíce konzervovaných brusinek nebo rybízu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X