Švédské masové kuličky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Kuličky: 60 dkg mletého masa
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 dl mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky mletého nového koření a půl lžičky mletého zázvoru
  • trochu strouhaného muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl
  • máslo na smažení. Omáčka: 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l vývaru z masa a kostí ( nebo vody a masoxu)
  • 1,5 dl smetany
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. K masu přidáme mléko, vejce, najemno nakrájenou cibuli a koření, promícháme, zahustíme solamylem a ještě propracujeme na hladkou směs
  2. Z ní pak vytvarujeme kuličky, které osmažíme po všech stranách na másle
  3. Osmažené kuličky vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou mouko a usmažíme zlatavou jíšku
  4. Zalijeme ji vývarem, provaříme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem
  5. Přidáme smetanu, vložíme kuličky a necháme je prohřát
  6. Při podávání kuličky přeléváme omáčkou
  7. Příloha: pečené nebo opékané brambory, hranolky, lžíce konzervovaných brusinek nebo rybízu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.