Tvarohová drobenková buchta s ovocem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 20 dkg tuku Hera
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva.

Postup receptu

  1. Vypracujeme těsto, které vypadá jako drobenka
  2. Na plech s vyšším okrajem nasypeme 2/3 těsta a rozetřeme tvarohovou směs
  3. Vymícháme 4 dl mléka, 50 dkg měkkého tvarohu, 15 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru
  4. Na tvarohovou vrstvu poklademe čerstvé nebo kompotované ovoce (meruňky, broskve) a posypeme zbytkem drobenky
  5. Zvolna upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.