Utopenci z vajec

Ingredience

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 20 dkg hlávkového (nejlepší je ledový) salátu
  • svazek ředkviček
  • 6 lžic oleje
  • 3 červené cibule
  • 5 dkg křenu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce vody
  • sůl
  • mletý pepř
  • cukr.

Postup receptu

  1. Listy hlávkového salátu natrháme na kousky, očištěné ředkvičky nastrouháme nahrubo
  2. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a křen najemno nastrouháme
  3. Můžeme použít i sterilovaný křen
  4. Smícháme ocet, olej a dvě lžíce vody
  5. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dosladíme
  6. Přimícháme křen, kolečka cibule a necháme asi 15 minut marinovat
  7. Vejce oloupeme, rozpůlíme a spolu se salátem naskládáme do hlubší misky
  8. Vše zalijeme marinádou a necháme v chladu do druhého dne rozležet
  9. Podáváme s tmavým pečivem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.