Vaječný nákyp

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 25 dkg masa z uvařené slepice
  • 3 vejce
  • 3 žemle
  • 2 dl smetany nebo mléka
  • 5 dkg másla
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce strouhanky
  • petrželka
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Z uvařené slepice obereme maso a nakrájíme ho na kousky
  2. Žemle nakrájené na kostičky pokropíme smetanou nebo mlékem s rozšlehanými žloutky
  3. Přidáme cibuli osmaženou na kousku másla, pepř, sůl a maso
  4. Promícháme a vmícháme ušlehaný sníh
  5. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku nebo pekáček, povrch poklademe zbytky másla a pečeme ( asi 30 minut)
  6. Příloha: bramborová kaše, kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.