Vánoční punč

Ingredience

  • 750 ml vroucí vody
  • 350 ml jamajského rumu
  • 3 lžičky sypaného černého čaje
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce zázvorového nebo javorového sirupu (koupíme ve specializovaných obchodech)
  • 2 lžičky cukru
  • na ozdobu 2 karamboly

Postup receptu

  1. Vroucí vodou zalijeme černý čaj, necháme asi 4 minuty louhovat a přecedíme do hrnce
  2. Přidáme sirup, med, rum a společně prohřejeme
  3. Okraj skleniček, ve kterých budeme punč podávat, navlhčíme vodou
  4. Na talíř nasypeme cukr a okraje skleniček do něj ponoříme
  5. Necháme zaschnout
  6. Do skleniček opatrně nalijeme horký punč, ozdobíme plátky karamboly a podáváme

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00