Recept: Velikonoční medové perníčky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • 10 dkg Hery
  • 2 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření.

Postup receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme je 24 hodin odležet na chladném místě
  2. Pak z těsta vyválíme plát, vykrajujeme různé tvary a pečeme je v předehřáté troubě dozlatova (asi 9 minut)
  3. Čerstvě upečené potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se perníčky pěkně leskly
  4. Zdobíme polevou z bílku, cukru a pár kapek citronové šťávy, část polevy můžeme přibarvit potravinářským barvivem
  5. Můžeme také vykrájet oválná vajíčka a vždy dvě spojit povidly nebo hustou marmeládou
  6. Zdobíme podobně jako kraslice

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 5 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *