Vepřová plec na paprice

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové plece
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla nebo oleje
  • 2 cibule
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 2 sterilované kapie
  • 1 kelímek smetany
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl.

Postup receptu

  1. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, pak přidáme na kostky pokrájené maso a za stálého míchání je orestujeme
  2. Pak směs vydušenou na tuk zaprášíme mletou sladkou
  3. paprikou, po zpěnění ji zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou
  4. Při dušení maso obracíme, podléváme malou dávkou vody a přidáme rajčatový protlak a pokrájené papriky
  5. Když je maso téměř měkké, zahustíme je moukou rozkvedlanou ve smetaně, dobře promícháme a dusíme, až maso i papriky změknou
  6. Příloha: knedlíky, dušená rýže, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.