Ingredience
- 60 dkg vepřové plece
- 2 lžíce sádlo syrové“>sádla nebo oleje
- 2 cibule
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 2 sterilované kapie
- 1 kelímek smetany
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl.
Postup receptu
- Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, pak přidáme na kostky pokrájené maso a za stálého míchání je orestujeme
- Pak směs vydušenou na tuk zaprášíme mletou sladkou
- paprikou, po zpěnění ji zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou
- Při dušení maso obracíme, podléváme malou dávkou vody a přidáme rajčatový protlak a pokrájené papriky
- Když je maso téměř měkké, zahustíme je moukou rozkvedlanou ve smetaně, dobře promícháme a dusíme, až maso i papriky změknou
- Příloha: knedlíky, dušená rýže, těstoviny
K přípravě pokrmu se může hodit nerezová pánev s poklicí.