Vepřová plec s jablky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové plece
  • 3 cibule
  • 3 velká jablka
  • 1 pórek
  • olej
  • sůl
  • kari koření
  • koření vegeta.

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, opláchnuté maso nakrájíme na kostky
  2. Z oloupaných jablek vykrojíme jádřince a nakrájíme je na plátky, očištěný pórek nakrájíme na příčná kolečka
  3. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, krátce je orestujeme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
  4. K téměř měkkému masu přidáme nakrájená jablka, pórek, kari koření, vegetu a dusíme, až je vše měkké
  5. Nakonec směs podle chuti osolíme a dokořeníme
  6. Příloha: bramborové hranolky, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.