Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg vepřové plece
- 3 cibule
- 3 velká jablka
- 1 pórek
- olej
- sůl
- kari koření
- koření vegeta.
Postup receptu
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, opláchnuté maso nakrájíme na kostky
- Z oloupaných jablek vykrojíme jádřince a nakrájíme je na plátky, očištěný pórek nakrájíme na příčná kolečka
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, krátce je orestujeme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
- K téměř měkkému masu přidáme nakrájená jablka, pórek, kari koření, vegetu a dusíme, až je vše měkké
- Nakonec směs podle chuti osolíme a dokořeníme
- Příloha: bramborové hranolky, dušená rýže