Vepřová roláda na smetaně

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové plece
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • 4 dkg tuku
  • 2 vejce
  • 4 dkg salámu
  • sterilovaná okurka
  • cibule
  • 2 dkg hladké mouky
  • 1,5 dl smetany.

Postup receptu

  1. Vepřovou plec rozkrojíme na plát, rozklepeme, osolíme a posypeme paprikou
  2. Na kousku tuku připravíme řidší míchaná vejce, osolíme je a potřeme jimi plát masa
  3. Pak jej poklademe na nudličky nakrájeným salámem a okurkou, stočíme do rolády a ovineme nití
  4. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu
  5. Přidáme roládu a dusíme ji pod pokličkou v troubě, podle potřeby podléváme
  6. Téměř měkkou roládu podlijeme smetanou v níž jsme rozkvedlali mouku a dodusíme bez pokličky
  7. Příloha: jemné knedlíky nebo noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.