Steak z vepřového masa

Steak z vepřového masa
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky kýty
  • křen
  • pepř
  • sůl
  • kuřecí párky (či šunka či anglická slanina)
  • hladká mouka
  • olej na smažení.

Postup receptu

  1. plátky naklepat (dlaní), opepřit, osolit z obou stran
  2. Naplnit nastrouhaným křenem (mírně)a uzeninou (nejlépe proužky párku)
  3. Zavinout a spojit párátkem, či nití
  4. Obalit v hladké mouce a smažit
  5. Jako příloha vlastnoručně vyrobené hranolky (brambory oloupat, nakrájet na proužky 5×5 mm, na chvíli dát do papírových ubrousků (vsáknou vodu) a smažit na druhé pánvi za stálého dohledu do zlatova
  6. Stejně tak hlídat i závitky
  7. Minutku doplnit kompotem či salátem, nebo malými sladkokyselými okurkami

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X