Vepřový guláš s chlebem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g vepřového plecka
  • 2 střední cibule
  • 1 palice česneku
  • 2 lžičky uzené červené papriky
  • mletý kmín
  • mletý černý pepř
  • 1 feferonka
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic strouhané chlebové kůrky
  • 2 lžíce sádla

Postup receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na menší kousky
  2. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme nakrájené maso na kostky
  3. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek
  4. Zamícháme, velmi krátce osmahneme a podlijeme trochou vody
  5. V polovině dušení přidáme chlebovou kůrku a za občasného zamíchání dusíme do změknutí masa
  6. Podáváme s chlebem
  7. Potřebujeme – li více šťávy, tak přidáme sklenku vody a zahustíme trochou tmavé hotové jíšky
  8. Takto upravený podáváme s houskovým, nebo bramborovým knedlíkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.