Vuřtový guláš se zelím

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 vuřtů (nebo párků)
  • 6 dkg slaniny
  • 30 dkg kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • hladká mouka
  • vývar z kostí (nebo z masoxu).

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozpustíme ji v kastrolu a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli
  2. Pak ji posypeme sladkou mletou paprikou a přidáme kečup, sůl, pepř a nové koření a kysané zelí i s trochou láku
  3. Podlijeme vývarem a povaříme asi 15 minut
  4. Hladkou mouku rozmícháme ve vodě nebo chladném vývaru, vlijeme do omáčky a ještě 10 minut povaříme
  5. V průběhu vaření přidáme na kolečka nakrájené vuřty nebo párky
  6. Omáčku dochutíme a podáváme s pečivem
  7. Do talíře můžeme navrch přidat lžíci kysané smetany

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.