Zapečená štika

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg mořské štiky
  • 1 cibule
  • 10 dkg másla
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 150 ml smetany
  • 80 dkg brambor
  • 300 ml mléka
  • 3 dkg hladké mouky
  • 3 žloutky
  • svazek petrželové natě
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup receptu

  1. Štiku pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet v chladu
  2. Cibulku nasekáme najemno a podusíme na 5 dkg másla
  3. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme vývarem, vínem a smetanou
  4. Povaříme asi 7 minut a přisypeme najemno nasekanou petrželovou nať
  5. Osolíme, opepříme a přidáme 2 rozšlehané žloutky
  6. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě
  7. Mléko ohřejeme
  8. Do brambor přidáme zbytek másla, nalijeme horké mléko a rozmixujeme
  9. Rybu osušíme, osolíme a vložíme do vymaštěného pekáčku
  10. Kaší naplníme zdobičku nebo cukrářský sáček a nastříkáme jí okolo ryby tak, abychom udělali okraje
  11. Doprostřed nalijeme připravenou omáčku, kaši potřeme zbývajícím žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C
  12. Pečeme 15-20 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.