Zapečená treska

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 80 dkg plátků tresky
  • máslo
  • 1 pórek
  • 2 malé různobarevné papriky
  • 80 dkg vařených brambor ve slupce
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • jemně sekaná petrželová nať
  • 50 ml bílého vína

Postup receptu

  1. Rybu mírně osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným česnekem a horčicí
  2. Uložíme minimálně na 1/2 hodiny do chladničky
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o síle 1/2 cm
  4. Máslo rozehřejeme v pekáčku a brambory na něm opečeme, posypeme petrželovou natí a osolíme
  5. Troubu předehřejeme na 200°C
  6. V pánvi rozehřejeme olej, rybu na něm zprudka opečeme z obou stran asi 1 minutu a poskládáme do pekáčku na brambory
  7. Zalijeme vínem
  8. Pórek nakrájíme na velmi tenká kolečka a posypeme jím brambory s rybou
  9. Pečeme přibližně 35 minut

Sdílejte svým přátelům:

4.3 (86.67%) 3 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00