Recept: Zeleninový olej ke grilování

Doba přípravy: 10 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2,5 dl oleje
  • 1 menší petržel
  • kousek mrkve
  • 1/4 menšího celeru
  • kůra z poloviny dobře omytého citronu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 snítka petrželky.

Postup receptu

  1. Olej krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme na plátky nakrájenou petržel, mrkev a celer, nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou citronovou kůru, nové koření, bazalku a petrželku
  2. Necháme v chladu několik dní rozležet, před použitím přecedíme
  3. Používáme především na hovězí nebo vepřové maso

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 14 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *