Zelňačka s uzeným masem

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg kysaného zelí
  • 15 dkg uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a 15 minut povaříme
  2. Pak k němu přidáme pokrájené kysané zelí i s lákem, osolíme, opepříme a povaříme do poloměkka
  3. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme dozlatova a přidáme mletou papriku
  4. Zalijeme trochou studené vody, rozšleháme a přidáme do vroucí polévky a polévku dovaříme
  5. Nakonec přidáme smetanu a dále nevaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.