Tisk receptu

Dukátové buchtičky

Recept přidán 13.09.2011


Ingredience
20 dkg hladké mouky, 10 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 3 dkg droždí, 2 lžíce cuklru moučky nebo krupice, cca 2 dl mléka, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku. Krém: 1/2 l mléka, 2 žloutky, 2 dkg škrobové moučky, 8 dkg cukru.

Příprava receptu

Kvásek: Do hrnku nebo mističky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a 2 lžičky hladké mouky, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku a zamícháme do ní špetku soli. Do mouky vlijeme vzešlý kvásek, přidáme rozpuštěný tuk, zbylé vlažné mléko a cukr. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 45-60 minut. Pak těsto dělíme na malé kousky zhruba velikosti ořechu, vytvarujeme buchtičky, klademe je na vymazaný plech těsně vedle sebe a promažeme tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 10minut kynout, pak je v troubě upečeme. Podáváme ještě teplé přelité krémem. Příprava krému: V troše mléka rozkvedláme škrobovou mouku se žloutky, ostatní mléko přivedeme do varu a zakvedláme do něho mléko s moukou, žloutky a cukr. Jakmile začne houstnout, odstavíme. Nevaříme.Můžeme dochutit trestí, vanilkou nebo citronovou šťávou.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  90 minut
Obtížnost:         zvládne každý zvládne každý


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Bezmasá jídla , Dětská výživa , Sladká jídla , Levné recepty




Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!

Příspěvky k receptu: Dukátové buchtičky

Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky