Recept: Rajská omáčka

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 2 až 3 rajčatové protlaky
  • 1 cibule
  • trocha sádlo syrové“>sádla na dušení
  • 1 lžíce cukru
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky pepře
  • sůl
  • mouku na jišku.

Postup receptu

  1. Rozkrájíme cibuli a dáme dusit na trošku sádla, potom přidáme rajské protlaky, cukr, nové koření, pepř, bobkový list sůl a trošku vody a dusíme
  2. Když všechnu vodu vysmahneme, dáme jišku, necháme nějakou dobu povařit, potom prolisujeme a můžeme podávat

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 20 votes

Recenze kuchyňských spotřebičů

No Comments

  • Mě tady chybí v této rajské skořice mletá. Dodá tomu příjemnou vůni a chuť:)Hlavně pro děti je to výborné osvěžení rajské uvidíte.

  • Říkala jsme si to se asi paní zbláznila skořici do rajské:)No a jsme strašně mile překvapená jak moc nám všem doma u našeho jídleního stolu chutnala i náiš taťka soi přidal a to rajskou prosím nemusí, tak moc děkuji receptům a moc ráda se zase vrátím Danuška.

  • No to já jsem taky byla strašně mile překvapená, jak ta skořice té rajské dodá příjemnou vůni a hlavně tu skvělou chuť.

  • U nás to dělla se skořicí prababička a pamatuji si jak jsme se na to strašně těšily jako děti, ale doma se to nedělalo apak jsme na ot zapoměla, až teď jak vydím váš recept. Hned to udělám vnučkám a nám.

  • Jé se skořicí to máme strašně moc rádi:)Jen mému muži to musím udělat zvlášť ten to tam tu skořici nemá rád.

  • jasně co si tma budu dávat cukr a pak zase skořici já ho dávám aji do buchet mám ho taky ráda:)

  • Ano skořice by tam neměla chybět, ale chutná je i když se do ní udělá karamel, tak ahoj všem.

  • Do rajské jenejlepší přidat kousky čokolády a zalít to vínem ještě můžete dochutit ovocem je to výborné doporučuji

  • rajská naše oblíbená a u děti už tuplem musí být tak dvakrát do měsíce a unás e preferuje hodně červená, sladká a navoněná skořicí a k tomu mleté kuličky.

  • rajskou dělám z domácího kečupku a je skvělá:) domácí rajčátka ze skelníku a domácích jablíček a to je pak labůžo.

  • Já doporučuju do ní nastrouhat perník na strouhání, ta směs koření dodá rajské tu pravou chuť a navíc ji zahustí. Mňam.

  • Už jsem jedl spoustu rajských omáček a každý si myslel,že ta jejich je nejlepší tak jako je to u ostatních pokrmů.Ano každému chutná na co je zvyklý ale to je jen subjektivní měřítko.Dobré jídlo je takové které chutná alespon 80% strávníků ostatní je jen subjektivní pocit.A co se týče omáček tak jsem ještě neslyšel názor,že a to hlavně tmavé omáčky se musí restovat-vyvařit do tuku zaprášit moukou tu ve výsmahu orestovat pak zalít chladným vývarem přivést do varu a pak za občasného míchání nejméně hodinu táhnout při 80ti stupních.Čím je omáčka provařenější tím lepší chut,vše ostatní jsou jen bláboly.Trvá to sice dlouho ale stojí to za tu práci a čas.Dobře uvařená omáčka je ta až se štáva začne oddělovat od tuku kromě omáček nezahuštěných tam je to úplně něco jiného,protože proč provřovat tak dlouho vodu resp.vývar.Jinak do rajskétaké dávám skořici ale celou DÁVÁM I KARAMEL a základ dělám s kořenovou zeleninou +celý pepř,bob.list a nové koření.Ke konci provřovánílzepřidat i malý hřebíček ale pprotože je velic aromatický není dobré ho v omáčce vařit příliš dlouho a asi by bylo lepší ho vyvařit zvlášt a pak dát do omáčky jen odvar podle chuti.Ale to už je na každém jak tuto variantu použije.

  • No to se tedy borče dá, na všem se dá něco zkazit, třeba když tam přileješ zkyslej vývar, nebo hořkou cibuli atd….

  • Skořici nemusíme, ale zkuste rajskou osladit medem. Poradila mi to známá a od té doby už ji cukrem nesladím. Je to chutnější a zdravější.

  • PĚKNĚ VULGÁRNÍ,NECHUTNÉ A SPROSTÉ! – NĚKDO SI ZASE LÉČÍ SVÉ MINDRÁKY A SVŮJ PRIMITIVISMUS,FUJ HANBA.JAK TAM TAKOVÝ PŘÍSPĚVEK MŮŽE VŮBEC FIGUROVAT?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *