Dokonalé smažené růžičky ze sladkého těsta

Dokonalé smažené růžičky ze sladkého těsta
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 15 dkg hladké mouky
  • 15 dkg polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce tuku
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rumu
  • 1 bílek na slepení
  • tuk na smažení
  • džem nebo Nutella na plnění

Postup receptu

  1. Z mouky, cukru a ostatních surovin zpracujeme vláčné těsto, které vyválíme na tenčí plát
  2. Vykrajujeme z něho kolečka čtyř velikostí a po obvodu každého z nich udělíme 4 zářezy
  3. Kolečka uprostřed potřeme rozšlehaným bílkem a skládáme kolečka od největšího po nejmenší na sebe
  4. Ve středu je stiskneme (nejlépe vařečkou), aby se slepila a v rozehřátém tuku je smažíme dozlatova
  5. Usmažené růžičky odkládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku
  6. Střed růžiček vyplníme džemem nebo Nutellou a lehce pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X