Recept: Svíčková omáčka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 g rostlinného oleje
  • 20 g petržele
  • 20 g mrkve
  • 30 g celeru
  • hrstka malá tymiánu
  • 30 g cibule
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • citronová šťáva
  • malý kousek bobkového listu
  • 30 g mouky
  • 250ml smetany

Postup receptu

  1. Na tuku podusíme do pěkně zlatavé barvičky na plátky pokrájenou syrovou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná ružovět
  2. Potom ji zasypeme moukou, a když se opraží, přidáme koření, cukr a rozvaříme ji vývarem z kostí, Omáčku pocaříme, až je zelenina měkká
  3. Přecedíme ji, zeleninu pomixujeme a omáčku okyselíme jak kdo má rád

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 3 votes

Recenze kuchyňských spotřebičů

20 komentářů

  • jako svíčková je to rychlé a výborné jen mě tam chybí koření a to jest tymián!Asi to tam paní zapoměla napsat, tak si dávejte pozor a´t to nezapomenete i vy? To koření tam musí být, jinak to neni svíčková

  • Konečně se to tam už napravilo v rceptu, jinak je fajn, že existuje i lehčí varianta svíčkové.

  • Bavíte se tady jak nějaký mistři světa ve vaření o tymiánu a nikomu z vás tady nevadí že svíčková omáčka neboli omáčka NA SMETANĚ, jak se doopravdy jmenuje, je tady popsaná bez jediný kapky smetany?? Tak tuhle svíčkovou bych kuchařovi hodil na hlavu i kdyby tam byla tuna tymiánu. Takže nazdar odborníci na vaření a fakt si pochutnejte na mouce se zeleninou a tymiánem.. Ste mně fakt pobavili…

  • Milý Fido, děkujeme za upozornění, smetanu jsme doplnili. Splést se je lidské, odpouštět také:)
    diky

  • To jo taky bych se asi nedělal s klasikou:)Nemám moc ráda obtížné jídla:)A tahle svíčková je skvělá, vždycky padne za vlast:))))

  • Manžel svíčkovou snad zbožńuje, ale jen od své maminky, tak jsem udělla tuto z vašich receptů a byl tak překvapenej, že umím výbornou svíčkovou, že hltal jak hladovej pes:)

  • Přidat více zeleniyn, připadá mě to hrozně málo teda:)Zelenian Vám tu svíčkovou nemůže nidky zkazit:)

  • sVÍČKOVÁ JE SKVĚLÁ A STRAŠNĚ JENODUCHÁ OD TÉTO CHVÍLE SE NEBOJÍM DĚLAT SVÍČKOVOU PODLE VAŠEHO RECEPTU MOC DĚKUJI LILA

  • Saláty s eu nás dělají každý týden v létě.
    je to skvělý oběd i večeře a halvně zdravá a lehká:) se salátem se dá dělat sposta věcí a nakombinovat si to jak chcete s čímkoliv.

  • Jdu zítra do náí 🙂 všichni se na ni už moooc těší už dneska jsem si předvařila maso se zeleninou a kořením a nechám to uležet do zítřka:)

  • my zase více moučnou jako v hospodě, takovou tu světlu a hodně namoučněnou jéé tu máme rádi

  • Nevím přesně,kolik dávám zeleniny,ale minule jsem jí dal tolik,že nebylo potřebovat nějaké zahuš´tování moukou.Po rozmixování jsem jí jen ředil vývarem a na konec smetanu.Žádná mouka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *