Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 g rostlinného oleje
- 20 g petržele
- 20 g mrkve
- 30 g celeru
- hrstka malá tymiánu
- 30 g cibule
- 4 zrnka pepře
- 2 zrnka nového koření
- citronová šťáva
- malý kousek bobkového listu
- 30 g mouky
- 250ml smetany
Postup receptu
- Na tuku podusíme do pěkně zlatavé barvičky na plátky pokrájenou syrovou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná ružovět
- Potom ji zasypeme moukou, a když se opraží, přidáme koření, cukr a rozvaříme ji vývarem z kostí, Omáčku pocaříme, až je zelenina měkká
- Přecedíme ji, zeleninu pomixujeme a omáčku okyselíme jak kdo má rád
jako svíčková je to rychlé a výborné jen mě tam chybí koření a to jest tymián!Asi to tam paní zapoměla napsat, tak si dávejte pozor a´t to nezapomenete i vy? To koření tam musí být, jinak to neni svíčková
No já plně souhlasím svíčková bez tymiánu fůj. Bez něho to enni svíčková!!!!!!!!!!!
Konečně se to tam už napravilo v rceptu, jinak je fajn, že existuje i lehčí varianta svíčkové.
Bavíte se tady jak nějaký mistři světa ve vaření o tymiánu a nikomu z vás tady nevadí že svíčková omáčka neboli omáčka NA SMETANĚ, jak se doopravdy jmenuje, je tady popsaná bez jediný kapky smetany?? Tak tuhle svíčkovou bych kuchařovi hodil na hlavu i kdyby tam byla tuna tymiánu. Takže nazdar odborníci na vaření a fakt si pochutnejte na mouce se zeleninou a tymiánem.. Ste mně fakt pobavili…
Milý Fido, děkujeme za upozornění, smetanu jsme doplnili. Splést se je lidské, odpouštět také:)
diky
To jo taky bych se asi nedělal s klasikou:)Nemám moc ráda obtížné jídla:)A tahle svíčková je skvělá, vždycky padne za vlast:))))
U nás se dává více smetánky:)
Manžel svíčkovou snad zbožńuje, ale jen od své maminky, tak jsem udělla tuto z vašich receptů a byl tak překvapenej, že umím výbornou svíčkovou, že hltal jak hladovej pes:)
Přidat více zeleniyn, připadá mě to hrozně málo teda:)Zelenian Vám tu svíčkovou nemůže nidky zkazit:)
sVÍČKOVÁ JE SKVĚLÁ A STRAŠNĚ JENODUCHÁ OD TÉTO CHVÍLE SE NEBOJÍM DĚLAT SVÍČKOVOU PODLE VAŠEHO RECEPTU MOC DĚKUJI LILA
Saláty s eu nás dělají každý týden v létě.
je to skvělý oběd i večeře a halvně zdravá a lehká:) se salátem se dá dělat sposta věcí a nakombinovat si to jak chcete s čímkoliv.
Lilo já jsme taky spokojená s AZ- recepty a tahle svíčková je snad na patent:)je vynikající:)
Jdu zítra do náí 🙂 všichni se na ni už moooc těší už dneska jsem si předvařila maso se zeleninou a kořením a nechám to uležet do zítřka:)
V6dzckz si to p5edva59m dop5edu je ta sv94kov8 pak mnohem lep39 chu+tov2
Máme rádi hodně tmavou, tak tam dávám více mrkve 🙂