Svíčková omáčka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 g rostlinného oleje
  • 20 g petržele
  • 20 g mrkve
  • 30 g celeru
  • hrstka malá tymiánu
  • 30 g cibule
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • citronová šťáva
  • malý kousek bobkového listu
  • 30 g mouky
  • 250ml smetany

Postup receptu

  1. Na tuku podusíme do pěkně zlatavé barvičky na plátky pokrájenou syrovou zeleninu, přidáme cibuli a smažíme, až počíná ružovět
  2. Potom ji zasypeme moukou, a když se opraží, přidáme koření, cukr a rozvaříme ji vývarem z kostí, Omáčku pocaříme, až je zelenina měkká
  3. Přecedíme ji, zeleninu pomixujeme a omáčku okyselíme jak kdo má rád

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 3 hodnocení

Komentáře

  1. jako svíčková je to rychlé a výborné jen mě tam chybí koření a to jest tymián!Asi to tam paní zapoměla napsat, tak si dávejte pozor a´t to nezapomenete i vy? To koření tam musí být, jinak to neni svíčková

  2. Konečně se to tam už napravilo v rceptu, jinak je fajn, že existuje i lehčí varianta svíčkové.

  3. Bavíte se tady jak nějaký mistři světa ve vaření o tymiánu a nikomu z vás tady nevadí že svíčková omáčka neboli omáčka NA SMETANĚ, jak se doopravdy jmenuje, je tady popsaná bez jediný kapky smetany?? Tak tuhle svíčkovou bych kuchařovi hodil na hlavu i kdyby tam byla tuna tymiánu. Takže nazdar odborníci na vaření a fakt si pochutnejte na mouce se zeleninou a tymiánem.. Ste mně fakt pobavili…

  4. Milý Fido, děkujeme za upozornění, smetanu jsme doplnili. Splést se je lidské, odpouštět také:)
    diky

  5. To jo taky bych se asi nedělal s klasikou:)Nemám moc ráda obtížné jídla:)A tahle svíčková je skvělá, vždycky padne za vlast:))))

  6. Manžel svíčkovou snad zbožńuje, ale jen od své maminky, tak jsem udělla tuto z vašich receptů a byl tak překvapenej, že umím výbornou svíčkovou, že hltal jak hladovej pes:)

  7. Přidat více zeleniyn, připadá mě to hrozně málo teda:)Zelenian Vám tu svíčkovou nemůže nidky zkazit:)

  8. sVÍČKOVÁ JE SKVĚLÁ A STRAŠNĚ JENODUCHÁ OD TÉTO CHVÍLE SE NEBOJÍM DĚLAT SVÍČKOVOU PODLE VAŠEHO RECEPTU MOC DĚKUJI LILA

  9. Saláty s eu nás dělají každý týden v létě.
    je to skvělý oběd i večeře a halvně zdravá a lehká:) se salátem se dá dělat sposta věcí a nakombinovat si to jak chcete s čímkoliv.

  10. Jdu zítra do náí 🙂 všichni se na ni už moooc těší už dneska jsem si předvařila maso se zeleninou a kořením a nechám to uležet do zítřka:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00