Tvarohové vdolky nekynuté

Tvarohové vdolky nekynuté
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg tvarohu
  • 1-2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • studené mléko podle potřeby tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny promícháme, příliš husté těsto naředíme mlékem
  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm
  3. Kolečka ihned vkládáme do přiměřeně horkého tuku a usmažíme po obou stranách dozlatova
  4. Z hotových vdolečků necháme okapat tuk
  5. Pak je prořízneme, potřeme zavařeninou, můžeme přidat lžící ochuceného tvarohu a přiklopíme nebo dáme jenom tvaroh a přidáme ovoce
  6. Nahoře zdobíme šlehačkou
  7. Vdolečky jsou vhodné k okamžitému podávání
Komentáře
  1. Hrozny recept,testo se lepi na ruce i jako huste i jako zredene mlekem,vickrat bych se do tohoto receptu nepoustela a ihned mazu z „oblibenych“

  2. Tšsto šlo krásně dělat, vdolečky jsem vykrajovala malou skleničkou, hned smažila. Vše OK, všem moc chutnaly.

  3. Jo.
    Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba.
    Dělal jsem na večeři (radši z dvou dávek pač znám svoje malé děti) a ?
    Na mě zbyli jen 4 ks a se švestkovou marmeládou…. super

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X