Roláda z vepřové plece plněná játrovou nádivkou

Roláda z vepřové plece plněná játrovou nádivkou
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové plece
  • 1 dl bílého vína
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Nádivka:

  • 15 dkg kuřecích jater
  • 5 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce bílého vína
  • strouhanka
  • sůl
  • petrželka

Postup receptu

  1. Nejdříve připravíme náplň
  2. Očištěná kuřecí játra umeleme, nebo rozmixujeme, přidáme k nim na drobné kostičky nakrájenou slaninu, najemno nakrájenou cibuli a okurku, sekanou petrželkou a vejce
  3. Přidáme sůl a koření, trochu vína a zahustíme strouhankou
  4. Vepřovou plec rozkrojíme na plát, hodně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme připravenou náplní
  5. Svineme, ovážeme nití
  6. Vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, trochu podlijeme vínem a pečeme doměkka
  7. Během pečení přeléváme šťávou, obracíme a podle potřeby podléváme vínem
  8. Místo vína můžeme použít masový vývar, případně vodu
  9. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X