Doba přípravy: 200 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 60 dkg vepřové plece
- 3 cibule
- olej
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky drceného kmínu
- pepř
- sůl
- cca 1 l masového vývaru
- 2 dl piva (světlé, ale může být i tmavé)
- 1 krajíc nastrouhaného tvrdého chleba
- olej
- 2 lžíce mouky.
Postup receptu
- Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a vložíme na plátky nebo na kostky nakrájené maso
- Posypeme kmínem, osolíme, opepříme a maso za stálého míchání osmahneme
- Pak přilijeme vřelý vývar, přidáme nastrouhaný chléb a dusíme zhruba 45 minut, až je maso měkké
- Šťávu zahustíme 1 až 1,5 lžící polohrubé mouky rozmíchané ve vodě, přidáme pivo a prolisovaný česnek
- Za stálého míchání povaříme 10 minut
- Pak omáčku dochutíme podle potřeby
- Příloha: knedlíky, těstoviny, pečivo