Italské brambory

Italské brambory
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg mletého masa (nebo uzenina)
  • 8 větších uvařených brambor
  • rajčata (nebo cuketa, papriky, pórek)
  • rozmarýn
  • česnek
  • plátky anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 1 kelímek smetany
  • sůl

Postup receptu

  1. Mleté maso osmahneme na kousku tuku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou
  2. Brambory nakrájíme na kolečka a polovinu naskládáme na dno vymazaného pekáčku
  3. Osolíme, brambory zakryjeme opečeným mletým masem a plátky nakrájených rajčat
  4. Zbytek brambor rozložíme na zeleninu a zakryjeme plátky slaniny
  5. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem, osolíme a můžeme posypat strouhaným sýrem
  6. Zapékáme asi 30 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X