Propadlá buchta

Propadlá buchta
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva.

Náplň

  • 1. tvarohová – 2 balíčky tvarohu po 25 dkg
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr a několik lžic mléka (množství podle potřeby)

Povidlová náplň

  • 25 dkg povidel
  • 3 lžíce rumu
  • 1 lžička skořice.
  • Pozn. Povidlovou náplň můžeme nahradit džemem nebo kousky kompotovaného nebo čerstvého ovoce.

Postup receptu

  1. Příprava náplní: Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, přidáme mléko tak, aby tvaroh nebyl příliš řídký
  2. Povidla smícháme s rumem a skořicí
  3. Na těsto ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
  4. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený papírem na pečení
  5. Těsto upravíme tak, aby bylo rovnoměrně rozetřené a pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem a široké trubičky na ně nastříkáme mřížku z tvarohu
  6. Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (nebo kousek ovoce)
  7. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut
  8. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta
  9. Upečenou buchtu necháme vychladnout a krájíme na řezy tak, aby na každém řezu byla uprostřed povidla nebo ovoce

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X