Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 20 dkg strouhaných vlašských ořechů
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce meruňkové zavařeniny
- silná černá káva podle potřeby
- moučkový cukr na vysypání formiček
Postup receptu
- Z nastrouhaných ořechů, cukru, zavařeniny a kávy vypracujeme tužší těsto
- Do formiček na ořechy vysypaných moučkovým cukrem vtlačujeme kousky hmoty a opatrně vyklepneme
- Zdobení 1. – citronovou polevou přilepíme na ořechy polovinu vlašského ořechu
- Zdobení 2. – ořechy ozdobně pokropíme kávovou polevou
Do vysypaných formiček vtlačujeme kousky hmoty a vyklepneme.
Já vařím a peču spoustu let, tak vím,že je nejdříve upeču.
Ovšem začínající kuchařka tomu porozumí tak, že je vklepne ještě syrové.
myslím si, že je třeba psát recepty víc po lopatě, právě pro ty začínající.
Jinak – OK