Domácí bagetky z kvásku a polohrubé mouky

Domácí bagetky z kvásku a polohrubé mouky
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 kostka droždí
  • cca 1/4 vlažné vody
  • 2 rovné lžičky soli
  • špetka cukru

Postup receptu

  1. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, lžíci mouky a zalijeme částí teplé vody
  2. Necháme vzejít kvásek, který potom vlijeme do mouky, v níž jsme předem rozmíchali sůl a přidáme zbytek teplé vody
  3. Těsto propracujeme a necháme vykynout
  4. Pak je rozdělíme na 3 části, z každé uděláme váleček, uložíme na plech a necháme dokynout
  5. Ostrým nožem uděláme šikmé zářezy, potřeme slanou vodou a posypeme solí a kmínem
  6. Pečeme při 220 °C asi 25–35 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X