Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 menší mladé jehňátko
-
tymainů hodně
- ale čerstvého
- česnek asi 10 paliček
- 6 piv
- sůl
- půl kila snainky na plátky
- půl flašky medu. a pepřu jak kdo má rád ostré my dáváme hodně ASI 2 BALÍČKY PEPŘE.
Postup receptu
- Musíme mít necky nebo nějakou vaničku do které budme dávat jehňátko, které už máme vyvrhlé a stáhlé z kúže
-
Nachystáme si marinádu a to tak, že smícháme vše dohromady a naložíme do něj jehně a to musíme něčím zatěžket, ať kleží na dně
-
Každé 3 hodiny otáčíme a máme naložené asi 24 až 36 hodin
-
Než se začně grilovat musíme jej ještě zabalit na dvě hodiny do alobalu, aby se na rozpáleném grilu masíčko zahřálo, pak teprve grilujeme na plno bez alobalu
-
Mezitím potíráme zbylou marinádkou
-
Doba grilování je zhruba 5 hodin