Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1kg brambor,ňáké maso(šumku v celku),sýra,hladká mouka,2vejce,3 sroužky česneku,majoránka,sůl,tuk nebo olej(doporučuji olivovej olej)na smažení.
Postup receptu
- Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla,z nastrouhaných brambor odstraníme vodu ale né všechnu,do mísy s nastrouhanejma bramborama přidáme:2 vejce,trochu soli(né hodně pamatujte si dosolit to můžete vždycky ale vzít sůl z toho to prstě nejde),majoránku,přisipeme mouku jen tak zakrýt vrch moukou,nakrájenou šumku na kostičky,na závěr přidáme česnek a vymýcháme hladké těsto na bramboráky
- Pak rozhřejeme pánev ,přidáme olej na smažení
- Když jsou bramboráky hotové položíme je na papírovou kuchyňskou utěrku aby jsme odstranili přebytečný tuk pak už můžem bramboráky podávat hostům
- Dobrou chuť
Já je dělám tak, že tam přidávám místo šunky kysané zelí a je to výborné:))
No já zas do těsta vkládám trochu nivy a hermelínu a je to božské.Prostě jse z toho udělá kapsa a dovnitř můžete snad dát cokoliv.
No jako tu kapsu z toho těsta udělat s těma sejrama musí být orgasmus:))
Prosím, opravte si ty gramatické chyby, co v receptu máte. I kdyby to byl recept na ty nelepší bramboráky, bála bych se ho vyzkoušet!!!
netahejte do jídla češtinu
Je potřeba, abychom se vyjadřovali spisovně i v popisu jídla, či pracovního postupu. Vžyť toto téma patří do slohových prací. Když mají psát spisovně děti, proč ostatní češtinu „znehodnocují“. Můj názor je zachovávat náš mateřský jazyk ve stejné a úctyhodné formě, jaký je. A ne do toho přidávat dialekty a nějaký slang. To patří jinam.
Pravopis hrůza!!
Pro kritika jč – máte sama dvě chyby
,,ty nelepší bramboráky :-D“
ach jo ..