Bramboráky II

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1kg brambor,ňáké maso(šumku v celku),sýra,hladká mouka,2vejce,3 sroužky česneku,majoránka,sůl,tuk nebo olej(doporučuji olivovej olej)na smažení.

Postup receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla,z nastrouhaných brambor odstraníme vodu ale né všechnu,do mísy s nastrouhanejma bramborama přidáme:2 vejce,trochu soli(né hodně pamatujte si dosolit to můžete vždycky ale vzít sůl z toho to prstě nejde),majoránku,přisipeme mouku jen tak zakrýt vrch moukou,nakrájenou šumku na kostičky,na závěr přidáme česnek a vymýcháme hladké těsto na bramboráky
  2. Pak rozhřejeme pánev ,přidáme olej na smažení
  3. Když jsou bramboráky hotové položíme je na papírovou kuchyňskou utěrku aby jsme odstranili přebytečný tuk pak už můžem bramboráky podávat hostům
  4. Dobrou chuť

Komentáře

  1. No já zas do těsta vkládám trochu nivy a hermelínu a je to božské.Prostě jse z toho udělá kapsa a dovnitř můžete snad dát cokoliv.

  2. Prosím, opravte si ty gramatické chyby, co v receptu máte. I kdyby to byl recept na ty nelepší bramboráky, bála bych se ho vyzkoušet!!!

  3. Je potřeba, abychom se vyjadřovali spisovně i v popisu jídla, či pracovního postupu. Vžyť toto téma patří do slohových prací. Když mají psát spisovně děti, proč ostatní češtinu „znehodnocují“. Můj názor je zachovávat náš mateřský jazyk ve stejné a úctyhodné formě, jaký je. A ne do toho přidávat dialekty a nějaký slang. To patří jinam.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.