Bramborová polévka

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0.5kg brambor
  • kořenová zelenina
  • pepř
  • kmín
  • nové koření
  • majoránka
  • sůl
  • hladká mouka
  • 20g tuku (másla)
  • 2 litry vody
  • (vejce
  • houby)

Postup receptu

  1. Okrájíme brambory a nakrájíme na kostičky, stejně tak kořenovou zeleninu – mrkev, celer, petržel
  2. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, trochou kmínu, majoránkou a osolíme nebo přidáme masox pro zvýraznění chuti
  3. Vše dáme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme mírným varem asi 30 až 45 minut, dokud nejsou brambory měkké
  4. Kdo má rád houby, může přidat sušené houby alespoň 20 minut před dovařením

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 17 hodnocení

Komentáře

  1. To soi tam pak dá každý podle své chuti, ale ještě mě tam CHYBÍ NA VYVAŘENÍ CELÁ CIBULE, KTERÁ TOMU DODÁ OSOBITOU VŮNI BRAMBORAČKY.

  2. Celou cibuly snad dávám do každé polívky a pak ji jen vyndaám a je to.
    Vývar z ní je dobrý v polévce v jakékoliv.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00