Recept: Bramborová polévka

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0.5kg brambor
  • kořenová zelenina
  • pepř
  • kmín
  • nové koření
  • majoránka
  • sůl
  • hladká mouka
  • 20g tuku (másla)
  • 2 litry vody
  • (vejce
  • houby)

Postup receptu

  1. Okrájíme brambory a nakrájíme na kostičky, stejně tak kořenovou zeleninu – mrkev, celer, petržel
  2. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, trochou kmínu, majoránkou a osolíme nebo přidáme masox pro zvýraznění chuti
  3. Vše dáme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme mírným varem asi 30 až 45 minut, dokud nejsou brambory měkké
  4. Kdo má rád houby, může přidat sušené houby alespoň 20 minut před dovařením

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 17 votes

No Comments

  • To soi tam pak dá každý podle své chuti, ale ještě mě tam CHYBÍ NA VYVAŘENÍ CELÁ CIBULE, KTERÁ TOMU DODÁ OSOBITOU VŮNI BRAMBORAČKY.

  • Celou cibuly snad dávám do každé polívky a pak ji jen vyndaám a je to.
    Vývar z ní je dobrý v polévce v jakékoliv.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *