Bramborový knedlík

Bramborový knedlík

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg vařených brambor ve slupce
  • 25 dkg hrubé mouky
  • 15 dkg krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli

Postup receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu
  2. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle
  3. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku, krupici a uhněteme tuhé těsto
  4. Z těsta tvoříme menší válečky o průměru 7 cm a vložíme do vroucí vody
  5. Vaříme 15-20 minut (podle velikosti)
  6. Necháme trochu vychladnout
  7. Na ruce si naneseme trochu oleje a vychadlé knedlíky ze všech stran pomastíme, aby neoschly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X