Bulharský guláš

Bulharský guláš
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg vepřového bůčku
  • 20 dkg vepřových jater
  • 4 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 3 cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
  • kmín
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vývar
  • 20 dkg sterilovaného leča
  • 4 feferonky.

Postup receptu

  1. Nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
  2. Hotové maso na guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme
  3. Maso přeléváme uvařenou omáčkou
  4. Hotový guláš na talíři zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou
  5. Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo
Komentáře
  1. S těma játrama je to fakt výborné, zase něco jiného než jsme zvyklí:)Určitě ho nedělám naposledy a ještě jsme tam přidala nakrájenou papriku na nudličky.

  2. Taky jsem to vyzkoušela te´d o víkendu, člověk už neví co by dělal a tohle je něco suprového, opravdy ty játra v tom gulášku jsou dobroučké

  3. Je to fakt boží gulášek, hlavně chlapům chutná, když je ostřejší to je pak pošušňáníčko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X