Černá omáčka

Černá omáčka
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 3 krajíčky chleba
  • 2 lžíce pikantní zavařeniny (nejlepší je rybízová)
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1dl vody
  • citronová šťáva
  • bramborový škrob
  • cukr
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na osmažení chleba.

Postup receptu

  1. Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba
  2. Chléb nesmíme připálit, zhořkl by
  3. Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme
  4. Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu
  5. Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí
  6. Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu
  7. Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody
  8. Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso – hovězí, uzené, slepičí
Komentáře
  1. Mooc dobrá černá omáčka o víkendu vyzkoušeno.K tomu jsem udělala podušené hovězí s kmínem a knedlu.

  2. Proboha zabijte už někdo tu kokotku co tu všade furt jen píše o svým přežírání hranolkama a zemjáčikama.!!!!!!!Když nic jinýho neumí.

  3. Paní si asi myslí,že Češi rádi žerou jen zmražené polotovary a ještě k tomu Americké,jestli si chcete paní mc cain dělat reklamu dejte si na sebe ceduli s obrázkem zemiáčku a hranolek od mc cain a běžte si stoupnout před mc-Donald,tady to nikoho nezajímá…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X