Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 3 krajíčky chleba
- 2 lžíce pikantní zavařeniny (nejlepší je rybízová)
- 1,5 dl červeného vína
- 1dl vody
- citronová šťáva
- bramborový škrob
- cukr
- mletá skořice
- mletý zázvor
- mletý pepř
- sůl
- olej na osmažení chleba.
Postup receptu
- Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba
- Chléb nesmíme připálit, zhořkl by
- Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme
- Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu
- Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí
- Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu
- Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody
- Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso – hovězí, uzené, slepičí
Mooc dobrá černá omáčka o víkendu vyzkoušeno.K tomu jsem udělala podušené hovězí s kmínem a knedlu.
Proboha zabijte už někdo tu kokotku co tu všade furt jen píše o svým přežírání hranolkama a zemjáčikama.!!!!!!!Když nic jinýho neumí.
Paní si asi myslí,že Češi rádi žerou jen zmražené polotovary a ještě k tomu Americké,jestli si chcete paní mc cain dělat reklamu dejte si na sebe ceduli s obrázkem zemiáčku a hranolek od mc cain a běžte si stoupnout před mc-Donald,tady to nikoho nezajímá…