Česneková pizza z listového těsta

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 listové těsto (50 dkg)
  • 20 dkg párků
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 15 dkg tvrdého sýra
  • 8 stroužků česneku
  • 15 dkg cibule
  • 15 dkg sterilované kapie nebo čerstvé papriky
  • kečup
  • koření na pizzu nebo oregano a bazalka.

Postup receptu

  1. Listové těsto vyválíme na velký obdélník, vložíme na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zvýšené okraje
  2. Potřeme kečupem, poklademe kolečky párků, plátky natvrdo uvařených vajec a proužky tvrdého sýra
  3. Posypeme tenkými plátky česneku a kroužky cibule, Poklademe na kroužky nakrájenou kapií a okořeníme
  4. Rychle pečeme v předem hodně předehřáté troubě ( 220°C v elektrické troubě)

Komentáře

  1. Kečup dávám Bavaria od Hellmannsu – už je ochucený bazalkou a oregánem a je na pizzu opravdu dokonalý:)Navíc mi pomůže, když náhodou koření dojde.

  2. Obávám se, že do pravé pizzy se nedává žádná konzervovaná zelenina ani přísady ani kečup. Vše pouze čerstvé. Tohle mi řekli v italské pizerii. Tam jde o tu originalitu a ne že se tam naplácá cokoliv….

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.