Česneková pizza z listového těsta. ❤️ Budete potřebovat: 1 listové těsto (50 dkg), 20 dkg párků, 3 vejce uvařená natvrdo, 15 dkg tvrdého sýra, 8 stroužků česneku, 15 dkg cibule, 15 dkg sterilované kapie nebo čerstvé papriky, kečup, koření na pizzu nebo oregano a bazalka..
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 listové těsto (50 dkg)
- 20 dkg párků
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 15 dkg tvrdého sýra
- 8 stroužků česneku
- 15 dkg cibule
- 15 dkg sterilované kapie nebo čerstvé papriky
- kečup
- koření na pizzu nebo oregano a bazalka.
Postup receptu
- Listové těsto vyválíme na velký obdélník, vložíme na plech opláchnutý studenou vodou a necháme zvýšené okraje
- Potřeme kečupem, poklademe kolečky párků, plátky natvrdo uvařených vajec a proužky tvrdého sýra
- Posypeme tenkými plátky česneku a kroužky cibule, Poklademe na kroužky nakrájenou kapií a okořeníme
- Rychle pečeme v předem hodně předehřáté troubě ( 220°C v elektrické troubě)
Kečup dávám Bavaria od Hellmannsu – už je ochucený bazalkou a oregánem a je na pizzu opravdu dokonalý:)Navíc mi pomůže, když náhodou koření dojde.
Obávám se, že do pravé pizzy se nedává žádná konzervovaná zelenina ani přísady ani kečup. Vše pouze čerstvé. Tohle mi řekli v italské pizerii. Tam jde o tu originalitu a ne že se tam naplácá cokoliv….