Čočková sekaná

Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg čočky
  • sůl
  • 8 stroužků česneku
  • majoránka
  • 3 vejce
  • 10 dkg měkkého salámu (párků nebo kabanosu)
  • strouhanka
  • olej
  • 10 dkg anglické slaniny.

Postup receptu

  1. Namočenou čočku uvaříme doměkka a scedíme
  2. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, nakrájenou uzeninu a podle potřeby zahustíme strouhankou
  3. Dobře promícháme a z hmoty vytvoříme šišku ve tvaru sekané pečeně
  4. Položíme ji do vymazaného pekáčku, nahoru narovnáme několik plátků uzené nebo anglické slaniny a pečeme v horké troubě asi 45 minut
  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Komentáře

  1. Recept to bude jistě vynikající. Jen mě u několika receptech v kategorii Bezmasá jídla zarazilo, že je tam uvedená ingredience jako salám, anglická slanina a podobně. To do bezmasích jídel, asi nepatří, ne? 😉

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.