Čočkový džuveč

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek čočky
  • 4 velké uvařené brambory
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce oleje.

Postup receptu

  1. Čočku dobře propláchneme, na několik hodin ji namočíme a v téže vodě uvaříme
  2. Pekáček vytřeme olejem a naplníme ho směsí z jemně pokrájené cibule, uvařené scezené čočky a na kostky nakrájených uvařených brambor
  3. Směs zalijeme hrnkem vody, ve které jsme rozmíchali kečup a zapečeme v troubě
  4. Příloha: chléb, sterilované okurky

Komentáře

  1. Je to trošičku něco jiného než klasika čočka a chleba. Komu to nejvíce chutnalo byly děti a ty mě řekly, že tu normální čočku s chlebem nechcou jen tuhle, takže receptům díky za inspiraci a hlavně recept.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.