Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 menší hlávka zelí
- 3 střední mrkve
- 1 cibule
- ocet nebo limetku, kterou to pokapeme
- 3 lžíce cukru
- sůl
- pepř
- trocha majonézy a smetany
Postup receptu
- Napřed nakrouháme zelíčko najemno a totéž uděláme s mrkvičkou
- Potom si nakrájíme na hodně malinké kousky cibulku a přidáváme postupně ingredience a ty jsou: 3 lžíce cukru, trošku pepře a soli radši méně
- Pak pokapeme troškou octa nebo limetky a vše dobře promícháme
- Nejlepší je, když to necháte odstát aspoň 2–3 hodiny, nebo nejlépe do druhého dne a těsně před servírováním dáme trochu majonézy a smetany
Hurá konečně jsem našla můj oblíbený salát je opravdu výborný. Jedla jsem ho vždycky jen u KFC a konečně si ho mohu udělat i doma jupíí.
Tenhle recept jsem našla tady asi před rokem a dělám ho pořád. Jen tu Hellmansku (myslím tím majolku) tam dám hned – alespoň se dobře proleží. Aby bylo zelí křehčí a rychle se proleželo, tak ho rukama alespoň 10 minut mačkám.
Vyndám ze sklenice, vyždímu vodu, je-li delší tak ho tročku nakrájím a smíchám s ostatními ingrediencemi. Už to asi nebude ten pravý Coleslaw, ale nevadí. Chutná výborně.