Ingredience
- Dortový korpus: 5 vajec
- 20 dkg cukru krupice
- 20 dkg hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic oleje. Na dokončení: 2 dl vaječného koňaku
- šlehačka.
Postup receptu
- Bílky oddělíme od žloutků
- Vyšleháme tuhý bílkový sníh, do kterého postupně zašleháme cukr a žloutky
- Kakao smícháme s hladkou moukou a nejlépe ručně, jenom obracením, vmícháme do ušlehané vaječné směsi
- Dortové těsto vložíme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C asi 30 minut
- Upečený korpus vyklopíme z formy na rovnou podložku a necháme vychladnout
- Pak do něj obrácenou vařečkou uděláme asi 20-25 otvorů, do kterých nalijeme vaječný koňak
- Povrch dortu ozdobíme šlehačkou, můžeme doplnit ovocem
- strouhanou čokoládou, oříšky, apod
- (vše podle chuti)