Dršťková polévka. ❤️ Budete potřebovat: 1 0,5 l vody, 500 g drštěk, 100 g zeleniny, 80 g tuku, 50 g mouky, 100 g uzeného masa, 15 g soli, pepř, paprika, majoránky, zelená petržel, česnek.
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 0,5 l vody
- 500 g drštěk
- 100 g zeleniny
- 80 g tuku
- 50 g mouky
- 100 g uzeného masa
- 15 g soli
- pepř
- paprika
- majoránky
- zelená petržel
- česnek
Postup receptu
- Nejlépe se to dělá v koupených již vypraných a spracovaných dršťkách je to bez námahy
- Jinak je vaříme v půl hodiny, vodu pak slijeme a dáme do hrnce studené osolené vody
- Vaříme je 2 _ 3 hod, až změknou
- Polévku procedíme, zahustíme jiškou a přidáme osmaženou zeleninu
- Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené dršťky a necháme chvilku povařit a okořeníme dle své chuti
- Papriku rozmícháme na rozpuštěném tuku a přidáme do polévky
U nás e tda nedává uzené maso do polévky jen dršťky, ale jinak to děláme obdobně aje výtečná.
Taky neznám reept na dršťkovou polévku s uzeným masem.A proto ji zkusím nedá mě zvědavost, jak to chutná s tím uzeným.
Je to vynikající s tím uzeným, tak ženský neváhejte a jděte do toho:)
No mě to strašně lákalo, protože ji máme doam rádi a je opravdu bez chybičky.
S uzeným masem to neni špatný zae opšt něco nového a dobrého
Dršky jsou prostě nej nej a bez toho to neni dršťková to se na mě nezlobte