Dršťková polévka

Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 0,5 l vody
  • 500 g drštěk
  • 100 g zeleniny
  • 80 g tuku
  • 50 g mouky
  • 100 g uzeného masa
  • 15 g soli
  • pepř
  • paprika
  • majoránky
  • zelená petržel
  • česnek

Postup receptu

  1. Nejlépe se to dělá v koupených již vypraných a spracovaných dršťkách je to bez námahy
  2. Jinak je vaříme v půl hodiny, vodu pak slijeme a dáme do hrnce studené osolené vody
  3. Vaříme je 2 _ 3 hod, až změknou
  4. Polévku procedíme, zahustíme jiškou a přidáme osmaženou zeleninu
  5. Nakonec vložíme na tenké nudličky nakrájené dršťky a necháme chvilku povařit a okořeníme dle své chuti
  6. Papriku rozmícháme na rozpuštěném tuku a přidáme do polévky

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 3 votes

Komentáře

  1. U nás e tda nedává uzené maso do polévky jen dršťky, ale jinak to děláme obdobně aje výtečná.

  2. Taky neznám reept na dršťkovou polévku s uzeným masem.A proto ji zkusím nedá mě zvědavost, jak to chutná s tím uzeným.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00